boktips,  läsa

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning

Har precis beställt en bok som jag länge varit nyfiken på: Haruki Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Jag vill läsa den för att Murakami liksom jag ser paralleller mellan sport och skrivande. Både framgångsrika idrottare och författare har ofta en förmåga att sätta mål, jobba outtröttligt och visualisera.
Tidigare har jag läst Murakamis Sputnikälskling, en historia som till ytan utspelar sig i vår verklighet men här och var öppnar dörrar till surrealism. Helt klart läsvärd och annorlunda. Jag kommer nog aldrig att bli en distanslöpare, men älskar att träna yoga, simma och styrketräna, och helt klart finns kopplingar mellan den mentala uthållighet som krävs oavsett om det gäller att träna eller skriva en roman.

Vill du gå en skrivarkurs på distans, en fysisk författarkurs i Stockholm eller lära dig skriva journalistiskt? Du hittar alla bokningsbara skrivarkurser i toppmenyn – välkommen med din anmälan! Om en författarkurs är fullbokad kan du stå på intresselista och jag hör av mig om en plats blir ledig. Du får också förtur inför nästa kursstart. Kontakta mig via mail: jorun.moden@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *