skrivövningar

Kom i författarform på en vecka

En av de vanligaste anledningarna att skjuta upp sin författardröm är att säga att man inte har tid. Men fem minuter har du väl? Bra! Ställ klockan på fem minuter och skriv. Välj en av meningarna nedan och fyll på med dina egna tankar. Strunta i all prestige, det behöver inte bli bra utan målet är att komma igång. Övningarna är tänkta som uppvärmning, men jag har haft flera deltagare som råkat få till en novellidé av bara farten. Ta en övning om dagen och se hur din skrivform förändras på en vecka!

1. Jag öppnade dörren och där stod… (välj mellan exkärlek, ilsken granne, en gengångare eller vem du vill)
2. Hon visste att brevet inte var till henne men…
3. Den morgonen råkade han förväxla…
4. Det var den olämpligaste plats man kunde tänka sig för…
5. Innan hon hann tänka klart…
6. Han var inte alls som hon hade föreställt sig, utan…
7. Det borde ha varit en perfekt dag för ett bröllop, men något mycket väsentligt saknades…

Vill du gå en skrivarkurs på distans, en fysisk författarkurs i Stockholm eller lära dig skriva journalistiskt? Du hittar alla bokningsbara skrivarkurser i toppmenyn – välkommen med din anmälan! Om en författarkurs är fullbokad kan du stå på intresselista och jag hör av mig om en plats blir ledig. Du får också förtur inför nästa kursstart. Kontakta mig via mail: jorun.moden@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *