författardrömmar

Gör en egen bok

Snubblade över Bookify i dag, en ny tjänst som man använder online för att formge, marknadsföra och ge ut sin bok. Ska passa bra för fotoböcker och diktsamlingar. Är fascinerad av hur författardrömmar tar sig uttryck på Internet samtidigt som jag blivit drillad i att vanity publishing kan förstöra en författares varumärke. Uttrycket vanity publishing lär ha myntats av Johnathon Clifford, som varnar för annonser om hur enkelt det är att ge ut din bok. Och visst finns det fallgropar att undvika om man inte vill bli en blåst och besviken författare med tusen böcker i förrådet, men samtidigt är egenutgivning en växande trend. Med print-on-demandtjänster som Publit.se behöver det inte kosta mer än femhundra kronor (exkl moms) att påbörja en bokutgivning. Det som kräver mer kunskaper och kanske tio gånger mer jobbinsatser än man kanske föreställde sig från början, är marknadsföring och distribution.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *