skrivövningar

Skrivövning med kort

Jag har en samling kortlekar som jag ibland tar fram på mina författarkurser som utgångspunkt för olika skrivövningar. Att utgå från en suggestiv bild kan ge de mest oväntade resultat när man jobbar med flödesskrivande, du kan få idéer och ord som du inte skulle ha tänkt på annars. Är speciellt förtjust i en kortlek som heter The Key to the Kingdom illustrerad av Tony Meeuwissen. Ett exempel på hans kort ser du här till vänster. Du kan ta bilden som utgångspunkt och skriva fritt i fem till tio minuter, eller klicka HÄR för att välja en egen bild ur kortleken. Försök ta in bilden och använda alla sinnen när du skriver. Du behöver inte beskriva bilden även om det är tillåtet, du kan lika gärna följa vilken idé som helst som kortet ger dig.

Vill du gå en skrivarkurs på distans, en fysisk författarkurs i Stockholm eller lära dig skriva journalistiskt? Du hittar alla bokningsbara skrivarkurser i toppmenyn – välkommen med din anmälan! Om en författarkurs är fullbokad kan du stå på intresselista och jag hör av mig om en plats blir ledig. Du får också förtur inför nästa kursstart. Kontakta mig via mail: jorun.moden@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *