dialog,  författartips

Så snabbputsar du dialog

Ett sätt att snabbputsa repliker i en monolog eller dialog är att läsa dem högt för dig själv. Flyter texten naturligt? Stämmer vokabulären och perspektivet ihop med karaktären? Jag tycker det fungerar bäst att leva mig in i skrivandet, höra dialogen i huvudet och bara skriva ner den, sedan redigerar jag.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *