författartips,  karaktärer

Knep för att skapa en intressant karaktär

Ray of Light

Bland de otaliga formler som finns för att skapa en intressant karaktär har jag några favoritknep. Här är ett av dem. Om du vill skapa engagemang för en ”god” karaktär, ge honom eller henne en skavank, en svaghet eller ett osympatiskt drag. Om du vill skapa engagemang för en ”ond” karaktär, ge honom eller henne något vackert, en styrka eller en strimma ljus. Pröva och se vad som händer!

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *