berättarknep,  författartips,  läsa

Om konsten att läsa och skriva

Fick precis hem Om konsten att läsa och skriva av Olof Lagercrantz, en klassiker från 1985 som jag länge velat läsa eftersom den handlar om författande, läsande och symbiosen som uppstår när vi tar in svarta tecken med blicken och omvandlar dem till verklighetsupplevelser och nya världar. Första sidorna är som att dricka ett glas klart vatten och boken passar perfekt i min ficka. Lycka!
”Vad sker när vi läser? Ögat följer svarta bokstavstecken på det vita papperet från vänster till höger, åter och åter. Och varelser, natur eller tankar, som en annan tänkt, nyss eller för tusen år sedan, stiger fram i vår inbillning.”

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *