Manusgrupp

anonym_writerManusgruppen träffas ungefär varannan vecka på ett café i Gamla Stan. Nästa start för Manusgruppen blir den 5 september kl 19:45 – 21:45.
I manusgruppen utvecklar och förädlar vi manus samtidigt som vi skapar inspiration och ett kreativt andrum. Alla deltagare bjuds in att dela med sig av idéer och tips till gruppen.  Du kommer att ha möjlighet att arbeta i den takt som passar dig och får handledning både från mig som kursledare och dina författarvänner i gruppen. Följande ingår:

1. Riktlinjer för samarbete med övriga författare. Studiematerial om konsten att utbyta kritik och hur man lektörsläser varandras manus. Undan för undan lär du dig att vässa ditt eget manus, men också hur du hjälper andra författare med lektörsläsning.

2. Manustips, stilutveckling och berättarteknik.
Du får under terminen praktiska tips för hur man undviker vanliga nybörjarmissar i manus, men också avancerade lektioner om bland annat stilutveckling. Vi lägger särskilt fokus på scenteknik, exposition, gestaltning, twist och redigering på lektörsnivå. Teoriavsnitten varierar beroende på deltagarnas behov. Ni har möjlighet att skicka in förslag på innehåll till kursen.

3. Din egen skrivargrupp för att få feedback både från kursledaren och från 1 – 3 andra författare.

4. Handbok för att redigera manus. När terminen är slut får du manusgruppens handbok (levereras som pdf) så att du i lugn och ro kan repetera och även tillämpa våra olika verktyg på ditt manus, hela vägen i mål.

Allt det här får du
Bollplank, inspiration, och övningar. Träff nr 1: Kommentar på synopsis upp till 3 sidor. Träff nr 2 – 7 Lektörsläsning av max 5 sidor per träff (totalt max 30 sidor). Sista lektionen ägnar vi åt planering och tips inför vidare manusutveckling. Du kommer dessutom att samarbeta med 1 – 3 andra författare och ni lektörsläser ca 5 sidor åt varandra inför varje träff. Feedback levereras skriftligen men det blir också minst 2 tillfällen till personlig diskussion under terminen. 3.100 kr.

Om man vill lämna in fler sidor än ovan vill jag att man kontaktar mig innan – har jag den tid som krävs, tillkommer en avgift på 25 kr/ sida exkl moms (dubbelt radavstånd).

Schema – tisdagar 19:45 – 21:45
5 sept: Manusgrupp lektion 1
19 sept: Manus lektion 2
3 okt: Manus lektion 3
VECKA 41 – INGEN KURS
17 okt: Manus lektion 4
VECKA 44 – HÖSTLOV
7 nov: Manus lektion 5
21 nov: Manus lektion 6
5 dec: Manus lektion 7
19 dec: Manus lektion 8
Plats: Café Coffe Stop i Gamla Stan, Skomakargatan 9.

Kaffe/ te ingår, medan fika kan köpas på plats.

Ansökan
hemingwayTill skillnad från grundkurserna måste du ansöka om en plats i manusgruppen – du behöver skriva på hög nivå och ha gått minst Författarkurs 1 och 2 eller motsvarande för att ha fullt utbyte av tjänsten. Din ansökan ska omfatta 3 manussidor räknat med dubbelt radavstånd. Det är inte nödvändigt att ha med sig ett färdigt bokprojekt för att delta, men du bör ha goda skrivrutiner och kunskaper om drama, gestaltning, karaktärsskildring, dialogteknik och berättarknep. Jag tar in max 9 deltagare i vår.

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!

Share