Författarkurs i Frankrike

lapommemeny

FÖLJ MED TILL FRANKRIKE DEN 7 – 14 oktober 2017.  Var gärna ute i god tid om du vill vara säker på att få en plats. Släpp loss ditt skrivande med kurs och helpension på La Pomme d’Or i byn La Chapelle Moulière söder om Loiredalen. En förtrollande vecka för dig som vill få arbetsro, massor av inspiration och konkreta verktyg för ditt skrivande. 

Foto 2014-10-12 15 53 30 (1)Välj mellan Författarkurs 1 eller Författarkurs 3 (Avancerad). I en avskild och inspirerande miljö får du förutsättningar att komma igång på allvar. Utflykter till medeltidsbyn Chauvigny och staden Poitiers ingår och om du önskar kan du även boka vingårdsbesök med vinprovning. Läs mer om La Pomme d’Or här.

”Åk! Vi hade en superbra vecka nere i Frankrike med ett upplägg som passade mej perfekt. Helpensionen gjorde dessutom att gruppen blev tight.” //Tommy

”Jorun har en förmåga att vägleda individer i gruppen utifrån ett unikt tillvägagångssätt. Det är otroligt att se alla deltagares utveckling oavsett tidigare förkunskaper”- Emma

ver300Välj det paket som passar dig bäst:
1. Författarkurs 1 + helpension. För dig som vill få en intensivkurs och en första verktygslåda om författarens hantverk.

2. Författarkurs 3/ Avancerad + helpension. Du vill fördjupa dina kunskaper i skrivandet och har tidigare gått Författarkurs 1 och/ eller 2. Det går bra att komma med ett eget skrivprojekt eller arbeta med skrivövningar som du får på plats.

prastgardFÖRFATTARKURS 1 + HELPENSION
Under sex förmiddagar deltar du i lektioner där du får veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, utvecklar karaktärer, skriver dialog, skildrar miljöer, gestaltar, använder berättarknep och finslipar språket. Övningar, diskussioner och möjlighet att utveckla egna texter ingår. Vi går också igenom hur du går till väga när manuset är klart och du vill få din bok utgiven.

Skrivlust och kreativitet är ledord under kursen – det ska vara roligt och stimulerande att fördjupa sig i skrivandet. Varje kurs utgår från deltagarna, så om du exempelvis behöver tips om hur du tar dig förbi skrivblockeringar eller hur du ska strukturera din bok, får du det. Läs mer om kursledaren här.
Pris: 7.800

IMG_4607Allt detta ingår i Författarkurs 1
– Helpension, 7 nätter i dubbelrum. Frukost, lunch och trerättersmiddag med franskt tema ingår. En kväll äter vi middag i kulturstaden Poitiers.
– 6 kursförmiddagar söndag till fredag, 2,5 timmar per session. Du får under en intensiv vecka ta del av all den teori och de verktyg som ingår i Författarkurs 1.
– Skrivövningar: Du gör övningar som hjälper dig att komma över skrivtröskelntradgardsgrupp2300samt utvecklas som författare.
– Diskussion: Vi ställer frågor kring varje lektion och har ofta så roligt att samtalet fortsätter resten av dagen.
– Bonusmaterial: För dig som vill utvecklas maximalt under den här tiden finns extra skrivövningar.
– Möjlighet att utveckla egna texter: Passa gärna på att ta med dig egna texter eller ett romanprojekt du vill utveckla.
– Personlig handledning: Kursledaren ger svar på alla dina frågor och du får flera tillfällen att få feedback på ditt skrivande.

chauvigny– En utflykt till Poitiers med middag och en utflykt till medeltidsstaden Chauvigny för de som önskar.
– Vingårdsbesök med provsmakning kan bokas som tillval för ca 25 euro.

Datum: 7 – 14 oktober 2017
Lördag: Ankomst och inkvartering
Söndag – Fredag: Förmiddag kurs 2.5 timmar, därefter skrivtid eller utflykter.
Lördag: Avfärd efter frukost

AVANCERAD FÖRFATTARKURS + HELPENSION
Om du har gått minst Författarkurs 1 eller redan är verksam som författare har du möjlighet att delta i Författarkurs 3/ Avancerad. Grundkravet är att du skriver flyhänt, kan grunderna i drama och gestaltning samt är van vid att utbyta feedback.

Kursplan – en överblick
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer
2. Den kreativa hjärnan
3. Karaktärer som gör som de vill
4. Psykologiska knep och relationer
5. Arketyper i berättelser
6. Hjältens resa
7. Verktyg för berättarproffs
8. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig

Programmet i sin helhet hittar du här:
http://forfattarkurs.se/distanskurs-3-skapandets-vag/

Pris: 7.800.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAAllt detta ingår i Författarkurs 3/ Avancerad
– Helpension, 7 nätter i dubbelrum. Frukost, lunch och trerättersmiddag med franskt tema. En kväll äter vi middag i Poitiers.
– Författarkurs ges 2.5 timmar om dagen söndag – fredag. Du får övningar och nya verktyg som tar ditt skrivande till en professionell nivå samt feedback på upp till ca 4 sidor text (räknat med dubbelt radavstånd) om dagen.
– Lektörsfeedback från kursledaren på 5 av dina texter, max 20 sidor totalt.
– Tips för att förbättra och utveckla manus samt handledning i utbyte av kritik.
– En utflykt till kulturstaden Poitiers med middag och en utflykt till medeltidsstaden Chauvigny för de som önskar.
– Vingårdsbesök med provsmakning kan bokas som tillval för ca 25 euro.

Datum: 7 – 14 oktober 2017
Lördag: Ankomst och inkvartering
Söndag – Fredag: Författarkurs 2 ges 2.5 timmar dagtid eller kväll (beroende på när vi väljer att åka på utflykter).
Lördag: Avfärd efter frukost

Välkommen att kontakta jorun.moden snabela gmail.com om du vill veta mer om kursens innehåll. Anmälan skickas till info@lapomme.eu (men det går bra att skicka till Jorun för vidarebefordran). Läs om La Pomme d’Or här – eller besök deras sida på Facebook.

IMG_20150515_224419

Kursinformationen om Författarkurs i Frankrike ligger också uppe hos vår samarbetspartner kurser.se

Share