Författarkurs 3

Författarkurs 3 har en atmosfär av författarcafé och erbjuds dels fysiskt i Stockholm, dels som distanskurs. Nästa kursstart på distans ges tidigast i oktober 2017 och det går bra att skicka en intresseanmälan. Den fysiska kursen ges åter våren 2018.

Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under åtta träffar utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Maila mig gärna för att anmäla dig eller stå på intresselista: jorun.moden@gmail.com

Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.

Pris: På distans kostar kursen 2.600 kr inklusive material, hemuppgifter, feedback och tillgång till lektionssajt. Den fysiska kursen kostar 3.300 kr för 8 lektioner inklusive feedback, hemuppgifter och material.

Datum: Nästa kursstart på distans tidigast i oktober 2017, fysisk version våren 2018.

Kursplan – en överblick
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer
2. Den kreativa hjärnan
3. Karaktärer som gör som de vill
4. Psykologiska knep och relationer
5. Arketyper i berättelser
6. Hjältens resa
7. Verktyg för berättarproffs
8. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig

Chattschema
Varje vecka öppnar en ny lektion och vi chattar tisdagar. kl 21:00. Schemat kommer att publiceras på den här sidan så snart allt är klart.

Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Så hittar du till Älta Kulturknut – nästa författarcafé i fysisk form ges tidigast våren 2018.
Adress: Älta Kulturknut, Oxelvägen 42, 138 30 Älta
Närmaste busshållplats är Älta centrum. Buss nr 401 från Slussen tar ca 25 minuter. När du kommer till Älta centrum korsar du gatan. Kulturknuten ligger i Älta Centrumhuset och ingången finns på övre gatuplan vid parkeringen (samma ingång som till apotek och butiker). Det går också bra att gå in via nedre gatuplan och ta trappan upp. Bussar går även från Tyresö och Gullmarsplan – sök på SL.se

Om du kör bil/ använder GPS, ställ in på Oxelvägen 42 i Älta (Obs! Skriv in ÄLTA – det finns en till Oxelvägen med samma namn i Huddinge). Fri parkering finns precis utanför Ältakulturknut. Du kan också hämta vägbeskrivning här: http://tinyurl.com/cp7hqmz

Kontakt: jorun.moden@gmail.com

VÄLKOMMEN!

altakulturknut_avlang

 

Share