Författarkurs 3

Författarkurs 3 har en atmosfär av författarcafé och erbjuds dels fysiskt i Stockholm i kreativa lokaler på Olofsgatan 18 nära Hötorget, dels som distanskurs.  Den fysiska kursen ges åter våren 2018 och börjar den 23 januari. Nästa kursstart på distans ges med start den 24 januari – den är redan fullbokad men det går bra att skicka en intresseanmälan för att stå på kö.

FÖRFATTARKURS 3 – DIREKTBOKNING
Boka Författarkurs 1 i Stockholm/ Hötorget med start den 23 januari 20:15 via knappen nedan (mer om programmet längre ned på den här sidan).

Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under åtta träffar utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.

Pris: På distans kostar kursen 2.700 kr inklusive material, hemuppgifter, feedback och tillgång till lektionssajt. Den fysiska kursen kostar 3.500 kr för 8 lektioner inklusive feedback, hemuppgifter och material. Vi träffas ungefär varannan vecka och kursen räcker därmed hela vårterminen.

Datum: Start den 23 januari 20:15 för den fysiska kursen, därefter den 6 februari, 20 februari, 13 mars, 10 april, 24 april, 15 maj och den 29 maj.

Kursplan – en överblick
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer
2. Den kreativa hjärnan
3. Karaktärer som gör som de vill
4. Psykologiska knep och relationer
5. Arketyper i berättelser
6. Hjältens resa
7. Verktyg för berättarproffs
8. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig

Chattschema för distanskurs med start den 24 januari
Varje vecka öppnar en ny lektion och vi chattar onsdagar. kl 21:00. På grund av ett stort antal föranmälningar tas intresseanmälningar emot via mail på jorun.moden@gmail.com och jag hör av mig angående platstillgång.

Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 – 12 deltagare.
Recensioner: Vill du se vad andra deltagare har tyckt om kursen, så läs gärna här: http://www.kurser.se/institute/jorun-mod-n-forfattarkurs-se-15855/reviews

Kontakt: jorun.moden@gmail.com

 

Share