författartips,  inspiration,  läsa,  skrivkramp,  skrivtid

Elitknep för författare

Vill du få elitknep för att nå dina skrivmål, dumpa skrivkrampen och hamna i flöde? I senaste numret av tidningen Skriva intervjuar jag mentalisten Henrik och förre basketspelaren Niklas Krog för att ta reda på vad som krävs för att bli klar med sin bok. Med tjurskallighet, mediebantning och rutiner kan du peta dig i naveln i flera timmar, ha roligt och ändå ta dig i mål. Någon gudomlig dusch av inspiration behöver du inte, den lär du dig att skapa på egen hand.

I tidningen hittar du dessutom en skräckskola med  John Ajvide Lindkvist, knep för att skriva säljbrev, en tjuvtitt i bokhyllorna hemma hos Björn af Kleen, Maria Sveland och Anne Swärd.

Från och med nu försöker jag också avliva ordet skrivkramp (som i sig är förlamande) – hjärnan jobbar även när det känns som om det tagit stopp. Fler tips mot skrivkramp här.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Jag heter Jorun och jobbar som författare, leder skrivkurser och frilansar. Som trebarnsmamma har jag en hel del knep och erfarenheter kring hur man skapar skrivtid och prioriterar. Jag brinner också för skrivandet som hantverk, från idéer och berättarknep till den magi som uppstår när karaktärerna får ett eget liv och berättelsen tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *